apotelesmata


Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015

Τρίτη φορά ρε κατσαπλια!!

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015. Ο μεγάλος τελικός των εκλογών σήμερα. Τρίτη φορά μέσα σε 8 μήνες (παρά κάτι μέρες) που ο λαός πηγαίνει στην κάλπη. Την πρώτη (προημιτελικά) για εκλογές μέσα σε κλίμα ελπίδας για κάτι διαφορετικό. Τη δεύτερη (ημιτελικά) μέσα σε εθνικό διχασμό. Σήμερα η τρίτη και φαρμακερή. Η αλήθεια είναι όμως ότι οι σημερινές εκλογές είναι τυπική διαδικασία. Μετά το τρίτο μνημόνιο που τσιμπήσαμε παρακαταθήκη αντί για σκίσιμο των δύο προηγούμενων, οι οδηγίες από την κόουτς Μέρκελ και τον βοηθό προπονητή Σόιμπλε ήταν σαφείς. 


Κουμάντο στα αποδυτήρια κάνουμε εμείς και ό,τι πούμε είναι νόμος. Κυριολεκτικά και μεταφορικά καθώς πλέον από την Βουλή των Ελλήνων κάθε νομοσχέδιο που περνάει θα προέρχεται από ξένα κλιμάκια ή θα πρέπει να έχει την  έγκριση από αυτά. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει πως όποια κυβέρνηση σχηματιστεί τις προσεχείς μέρες μέσω συμμαχιών (γιατί δεν πρόκειται να υπάρξει αυτοδυναμία) δεν θα μπορεί να νομοθετήσει ανεξάρτητα και να υλοποιήσει την όποια ατζέντα και κυβερνητικό σχέδιο (λέμε τώρα) είχε. Για να σου τα εξηγήσω και λίγο απλά για να μάθεις λίγο μπαλίτσα παραπάνω…Σήμερα ουσιαστικά εκλέγουμε τον υπάλληλο-μαριονέτα των ξένων. Κάτι σαν τον προπονητή του Ολυμπιακού όταν πρόκειται για μεταγραφές. Επομένως αν έχεις σκοπό να τσακωθείς στο μεσημεριανό τραπέζι με τον μπατζανάκη σου για το ποιο κόμμα πρέπει να «οδηγήσει» τη χώρα καλύτερα μην το κάνεις. Αν έχεις σκοπό να βγεις με τον κουμπάρο σου ή τον κολλητό σου για καφέ αφού το "σαλιώσεις το φακελάκι" και να κάνετε υπερανάλυση του τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη μέρα μην το κάνεις. Όσο και να αναλύσεις ή να τσακωθείς, είμαστε (αν)επίσημα προτεκτοράτο και τα πάντα υπαγορεύονται. Είμαστε σαν σωματείο που έχει γεμίσει με δανεικούς από τον Ολυμπιακό και παίζουμε αγώνα κυπέλλου μαζί του...Θα τους ανοίξουμε τα πόδια (με τρόπο πάντα) την ώρα που ο διαιτητής (Ευρωζώνη) κάνει τα στραβά μάτια υπέρ τους. Για αυτό, το βράδυ που θα μαζευτείς με οικογένεια ή παρέα και δεις ότι βγήκε ή δεν βγήκε το κόμμα που ψήφισες, μην πανηγυρίσεις ή στεναχωρηθείς αντίστοιχα. Ο μόνος λόγος για να παρακολουθήσεις με αγωνία το εκλογικό αποτέλεσμα και ο μόνος λόγος για να ασχοληθείς λίγο πιο σοβαρά με αυτές τις εκλογές γενικότερα είναι αν έχεις παίξει στοίχημα. Η κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (αλφαβητικά τα έβαλα) είναι μεγάλη και θα είναι οριακή. Αν και οι αρχηγοί των κομμάτων αυτών έχουν προσπαθήσει αρκετά αμφότεροι να ΜΗΝ βγουν πρωθυπουργοί, νομίζω ότι με μικρή διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑς θα πάρει τη νίκη καθώς φαίνεται ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός έχει κονέ με τον από πάνω και θα ξαναβγεί έστω και οριακά. 


Το μόνο που έχω να σας πω είναι καλό κουράγιο για όσα μας ξημερώνουν, καλά κέρδη για όσους το παίξουν στοίχημα και…το νου σας στη Ζωή!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου